AZ AVENARIUS-AGRO és az HEMPEL
festékek és bevonatok magyarországi forgalmazója.
Telefon és megrendelés +36 20 955 3894
Nyitva tartás H-Cs: 8-16, P: 8-15

Köz- és díszvilágítási hálózatok, oszlopok festése

Lámpaoszlopok, kandeláberek, villamos távvezeték oszlopok festése. A köz- és díszvilágítási hálózat egyik legnagyobb szegmensét a kültéri lámpaoszlopok jelentik.

kandelaber-festes

Ide tartoznak a klasszikus lámpatestek, a különböző stílusjegyeket viselő múltat idéző díszes kandeláberek és természetesen a napjainkban alkalmazott legmodernebb LED technológiás közvilágítási megoldások. A különböző környezetben lévő oszlopoknak hol kimagaslóan agresszív, hol enyhe városi környezetben kell a kültéri hatásoknak ellenállni, amit korrózióvédő bevonatokkal lehet biztosítani.

A Rembrandtin hosszú élettartamú és dekoratív színét hosszú ideig elváltozás nélkül megtartó kétkomponensű bevonatot kínál erre a felhasználási területre. A magas műszaki elvárásnak megfelelő 160 mikron rétegvastagságú bevonat gyártóműben illetve helyszíni javító festéssel egyaránt felhordható.

Ehhez a témakörhöz kapcsolható a közép- és nagyfeszültségű távvezeték oszlopok korrózió elleni védelme, amely napjainkban letisztult egységes képet mutat. Az új gyártású távvezeték oszlopok horganyzott kivitelben készülnek, és a gyártóműben úgynevezett duplex bevonattal látják el azokat. Miután a távvezeték hálózat jó része zöld övezetben mezőgazdasági területeken keresztül vezet, az engedélyezett duplex bevonat festékanyaga környezetbarát vízzel hígítható termék. Jellemzője, hogy speciális kötőanyagának köszönhetően kiváló a tapadása még frissen horganyzott felületen is. Mikro vagy vascsillám tartalma nagyfokú vízzáró képességet biztosít, és korrózióvédő pigment tartalma meggátolja a rozsdásodási folyamatot az esetleges hibahelyeken. Ezek a festékek nemcsak a távvezeték oszlopok, hanem a távvezeték építés-szereléshez kapcsolódó egyéb szerkezeti elemek például alállomások festési munkálataihoz is megfelelőek.

A hagyományos régi szénacél oszlopok javítása során összeférhetőségi és felület előkészítési okok miatt egykomponensű speciális oldószeres alapozó és rendszerint csillám tartalmú fedőfesték alkalmazása is megengedett.

Erre a felhasználási területre javasolt és forgalmazott termékek:
Rem Aqua Lac DS Glimmer és Agrolit 411 EG

Tekintse meg vízzel higítható termékeinket