AZ AVENARIUS-AGRO és az HEMPEL
festékek és bevonatok magyarországi forgalmazója.
Telefon és megrendelés +36 20 955 3894
Nyitva tartás H-Cs: 8-16, P: 8-15

Rozsda Effekt a gyorsrozsdásító

Korrózióvédelem és a Rozsda Effekt©

A vasból készült különböző méretű ipari szerkezetek például épületek acél váza, hidak, gépkocsik és a mindennapjaink apróbb vasból készült ezernyi tárgya, mint kerítések, edények, szerszámok élettartamát nagy mértékben meghatározza, hogy milyen módon, mennyi ideig tudjuk megvédeni „természetes ellensége”, a korrózióval szemben. A korrózió a körülmények függvényében viszonylag lassan végbemenő kémiai folyamat, melynek során a vas oxidálódik, felületén megjelenik, majd folyamatosan nő a rozsda. Az általános gyakorlat szerint a cél ennek a folyamatnak a megállítása, ez a korrózió elleni védelem.

rozsdaeffekt-4

Létezik azonban egy eljárás, melynek során a cél a rozsdásodási folyamat időbeni felgyorsítása. Ezt mesterséges rozsdásításnak, vagy rozsda patinázásnak nevezzük. Lényegében tág értelemben véve a különböző fémfelületek különböző színű elváltozását okozó mesterségesen előidézett kémiai folyamatot nevezünk mesterséges patinázásnak.

Rozsda patinázó termékünkkel eljárásunkban a vas rozsdásodását idézzük elő vegyi úton, mely a lejátszódó kémiai reakció eredményeképp rövid idő alatt tetszetős színű és mintázatú rozsda réteg kiválását idézi elő a kezelt vas felületen. A kialakított rozsda bevonatot kültéri igénybevételre is megfelelő színtelen lakk védi a környezeti hatásokkal szemben.

rozsdaeffekt-5

Az idő múlását felidéző rozsdás felületek, az elmúlt korok emléke jeleníthető meg a rozsda patinázó eljárással. Vagy épp egy új esztétikai megjelenés teszi meglepővé és vonzóvá a már megszokott tárgyainkat vagy művészi alkotásokat.

Felhasználási területként említhető épületek külső dekorációs célú elemeinek kezelése mesterséges rozsdásítással, majd az azok beépítése. (Budapest Bank Váci úti irodaház)

rozsdaeffekt-3

Divatos designer stúdiók alkalmazzák a mesterséges patinázást a belsőépítészet területén különböző borító elemek, berendezési tárgyak felületkezelésére. Járművek – például old timer típusú autók vagy éppen kerékpárok – különleges megjelenésének kialakítására is rozsda patináznak. Kültéri szobrok és egyéb művészeti alkotások esetében is egyre gyakrabban alkalmazzák a mesterséges rozsdásítást. (Art on lake Kortárs képzőművészeti tókiállítás a Városligeti Csónakázótónál)

Willi Weiner alkotásai itt tekinthetőek meg

24hRust-logo

Ha kérdése van, vagy szeretné rendelését leadni, kérjük írjon nekünk a weboldalon vagy e-mailen, illetve hívjon minket a 06 20 955 3894 -es telefonszámon.

Tovább a Rozsda Effekt weboldalra