AZ AVENARIUS-AGRO és az HEMPEL
festékek és bevonatok magyarországi forgalmazója.
Telefon és megrendelés +36 20 955 3894
Nyitva tartás H-Cs: 8-16, P: 8-15

Tehervagonok festése

A sínjárművek csoportjába tartozó vasúti teherkocsik gyártásának vagy felújításának utolsó lépése a szerelvények festése.

A felújításra került tehervagonok festése esetén ez vagy a javított felületek foltjavítását, vagy a teljes felületet érintő átfestést jelenti, ami nem feltétlenül az eredeti komplett bevonatrendszer helyreállítását jelenti. Az egyre markánsabban erőre kapó új építésű tehervagonok esetén pedig az erre a célra kifejlesztett, és a vasúttársaságok releváns szervei által jóváhagyott bevonatrendszerrel történő fényezés történik.

A Rembrandtin erre a felhasználási területre oldószeres és vízzel hígítható egy- illetve kétkomponensű rendszereket egyaránt tud ajánlani. Ezeket a vasúti bevonatokat a magas minőségen túl a gazdaságosság és a környezetvédelmi szempontok előtérbe helyezése jellemzi. Az esztétikus és az elvárásnak megfelelő ideig védelmet nyújtó bevonatok kialakításához a Rembrandtin komplett rendszereket kínál, amelyek a hegeszthető alapozótól a kiegyenlítő tapaszokon és töltőalapozókon át minden szükséges anyagot tartalmaznak.

A magyarországi járműjavítók a vasúti teherkocsik festésére általában a Rembrandtin speciális egyrétegű bevonatát alkalmazzák: az oldószeres REM AK OC THIX és a vízzel hígítható KH ES Lack termékeket. Ezek a termékek külön alapozó nélkül alkalmazhatóak mind a forgóvázak mind a felépítmények festésére. További előnyük, hogy speciális formulájuknak köszönhetően egyszeri szórással elérhető az előírt rétegvastagság. Rendkívül gyors száradásuk miatt általában nincs szükség a rásegítő forszírozott szárításra.

A termékek az ÖBB és DB engedéllyel rendelkeznek, és a MÁV beszállítói listáján is szerepelnek.